Terapia cu laser presupune aplicarea unei lumini infrarosii asupra zonelor afectate. Scopul este de a imbunatati vindecarea tesuturilor moi, ceea ce duce la ameliorarea conditiilor acute si cronice. In ce afectiuni ar putea fi indicat acest tip de terapie ca tehnica de fizioterapie si de ce ai nevoie de sfatul specialistului, explicam acum.
Terapia cu laser utilizeaza emisii de lumina monocromatica de la diode luminoase de inalta intensitate pentru a trata leziuni musculo-scheletice, conditii cronice si degenerative, dar si pentru a vindeca ranile.
Cum functioneaza terapia cu laser?
Terapia cu laser este un tratament alternativ pentru a gestiona mai multe tipuri de dureri. Cercetarile privind acest tip de terapie in fizioterapie arata ca poate atenua durerea.
Terapia cu laser, indicatii
Terapia cu laser este la mare cautare in randul pacientilor cu dureri cronice sau acute. Din acest motiv, terapia este utilizata in paralel cu tratamentele existente de terapie fizica. In fizioterapie, ea poate fi utilizata inainte sau dupa procedurile chirurgicale si in combinatie cu programele de fizioterapie. Pacientii prezinta o senzatie de cald si o reducere a durerii imediat dupa tratament, care le permite sa-si indeplineasca mai bine exercitiile de fizioterapie si activitatile zilnice.
- Reduce inflamatia si elimina durerea.
- Luminile cu laser reduc umflarea cauzata de articulatiile inflamate.
- Ofera o mobilitate mai buna a articulatiilor si stimuleaza regenerarea tesuturilor.
- Activeaza sistemul de drenaj limfatic pentru a drena zona umflata a corpului si reduce inflamatia.
- Este sigura.
Laserul nu este invaziv si nu foloseste impulsuri puternice. Astfel, celulele nu sunt afectate. De asemenea, procedura este nedureroasa si netoxica. Pacientii pot reveni cu usurinta la un stil de viata fara durere in cateva saptamani.